Perlička dusená na divoko
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Perlička, holub
Ingrediencie
- 1,2 kg perličky, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 1 mrkvu, 1 petržlen, kúsok zeleru, polovicu cibule, štvrť lyžičky divého korenia, polovicu citróna, 1 lyžičku hladkej múky.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá, osušená perlička sa prešpikuje na tenké prúžky nakrájanou slaninou, mierne osolí zvonku i znútra, drezíruje sa a upevní motúzom alebo kovovou ihlicou. Na masti sa opraží na tenké plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, pridá sa umytá citrónová kôra, divé korenie, zastrekne sa vodou a krátko povarí. Do pripraveného základu sa vloží perlička a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa perlička polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Udusená perlička sa vyberie, vloží do nádoby a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko sa opraží, zaleje vodou, zamieša a povarí. Uvarená omáčka sa precedí, dochutí soľou, citrónovou šťavou a krátko povarí. Pri podávaní sa narežú kĺby a porcia sa poleje omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, žemľové knedle, kompót.