Pečená hus II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg husi, 1 lyžičku soli, štvrť lyžičky rasce.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená hus sa mierne osolí a posype rascou zvonku aj znútra, stehná sa vožia do otvoru v koži brušnej dutiny, podleje sa vodou a vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa obracia, aby sa upiekla z obidvoch strán dozlata, polieva sa výpekom, podľa potreby sa dolieva voda. (Tučnejšie časti sa pichajú vidličkou, aby sa tuk z nich vypiekol.) Upečená hus sa vyberie a uchová v teple. Masť z výpeku sa zleje, zvyšok šťavy sa zaleje vriacou vodou, krátko sa povarí a precedí. Nakoniec sa do šťavy môže pridať časť tuku z výpeku. Pri podávaní sa jednotlivé porcie podlievajú šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové, žemľové knedle, zemiakové lokše, rôzne druhy upravenej kapusty, zeleninové šaláty, uhorky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1216
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1217

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia plnené orechmi

    Kuracie prsia plnené orechmi

  • Roláda z kurčaťa

    Roláda z kurčaťa

  • Kuracie rezne plnené špenátom

    Kuracie rezne plnené špenátom

kuk