Hus pečená s jablkami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg husi, 1 lyžičku soli, 500 g kyslých jabĺk, 1 lyžicu husacej masti.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená hus sa naplní v brušnej dutine umytými, na polovice rozkrojenými jablkami, zbavenými jadrovníkov a stopiek. Jablká sa pred plnením polejú husacou masťou, brušná dutina sa zašije alebo uzavrie kovovou ihlicou. Naplnená hus sa osolí a vloží mierne podliata vodou piecť domäkka. Počas pečenia sa obracia, aby sa upiekla dozlata z obidvoch strán, polieva sa výpekom a podľa potreby dolieva vodou. Upečená hus sa vyberie a uchová v teple. Vypečená masť sa zo šťavy zleje, výpek sa upraví vyvarením alebo doliatím horúcej vody, krátko povarí, dochutí soľou a precedí. Nakoniec sa pridá do šťavy trocha tuku. Pri podávaní sa odstráni motúz, hus sa rozsekne na polovice, jablká sa opatrne vyklopia. Porcie mäsa sa podlejú šťavou a obložia pečenými jablkami. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové lokše, knedle, rôzne upravená kapusta, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1191
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1192

Podobné recepty:
  • Morčacie prsia á la Máziková

    Morčacie prsia á la Máziková

  • Pečená morka II

    Pečená morka II

  • Kurča na spôsob florentín

    Kurča na spôsob florentín