Pečená kačica

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kačica, 1 lyžička soli, rascu.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená kačica sa upraví, stehná sa vložia do otvoru kože brušnej dutiny, osolí sa, posype rascou a vloží, mierne podliata vodou, do rozohriatej rúry piecť dozlata z obidvoch strán a domäkka. Počas pečenia sa polieva výpekom, podľa potreby podlieva vodou. Tučnejšie časti sa pichajú vidličkou, aby sa masť vypiekla. Upečená kačica sa vyberie, masť sa zleje, výpek sa mierne zaleje vriacou vodou, povarí a precedí. Hotový výpek - šťava - sa podľa potreby dochutí soľou a pridá sa trocha masti z výpeku. Pri podávaní sa porcia mäsa podleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové knedle, zemiakové lokše, žemľové knedle, rôzne druhy upravenej kapusty, zeleninové šaláty, uhorky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1313
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1314

Podobné recepty:
  • Kura na masle

    Kura na masle

  • Plnené husacie stehno

    Plnené husacie stehno

  • Morčacie prsia 'Royal'

    Morčacie prsia 'Royal'

kuk