Kačica na meissenský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kačice, soľ. Na plnku: 1,5 dl oleja, 150 g slaniny, 100 g cibule, 1 kg červenej kapusty, 250 g jabĺk, 2 lyžice octu, 2 lyžice cukru, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 150 g sendviča (žemle), 2 vajcia, 150 g strúhanky.

Postup

Krok 1

Očistená, vykostená, umytá a osušená kačica sa naplní plnkou, upevní motúzom (zašije). Pečie sa v pekáči, zaliata mierne osolenou vodou so zvyškom oleja, v mierne rozohriatej rúre dozlata a domäkka. Počas pečenia sa kačica polieva šťavou, občas obracia, prípadne podľa potreby sa šťava môže zliať na potrebné množstvo. Upečená kačica sa vyberie, uchová v teple, šťava sa upraví vyvarením alebo doliatím zliatej prebytočnej šťavy na potrebné množstvo. Pri podávaní sa porcia kačice s plnkou podleje šťavou. Príprava plnky: Na drobné kocky nakrájaná cibuľa sa opraží dozlata na tretine oleja spolu so slaninou rozškvarenou do sklovita, nakrájanou na kocky, pridá sa na rezance nakrájaná, očistená kapusta, nastrúhané jablká, ochutí sa octom, cukrom, mletým čiernym korením, osolí a dusí domäkka na tuk. K udusenej, vychladnutej kapuste sa pridá na tretine oleja opražený sendvič, nakrájaný na kocky, vajcia, podľa potreby strúhanka a dobre sa zamieša. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiaková kaša, zemiakové knedle, dusená kapusta, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 903
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

904

Podobné recepty:
  • Kura na estragóne

    Kura na estragóne

  • Grilované kurča jerk

    Grilované kurča jerk

  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

    Rómsky mäsovo tekvicový guláš

kuk