Husacia (kačacia) pečeň vyprážaná

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g husacej (kačacej) pečene, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 1 lyžičku soli, 100 g strúhanky, olej.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a odkvapkaná husacia (kačacia) pečeň sa nakrája šikmým rezom na väčšie plátky (3 až 5 ks) s hmotnosťou 142 g na porciu. Nakrájané plátky sa obalia v múke, mierne osolených vajciach, rozšľahaných s mliekom, a v strúhanke. Obalená pečeň sa vypráža v rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakový šalát, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2093
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2094

Podobné recepty:
  • Vyprážané kuracie prsty

    Vyprážané kuracie prsty

  • Rezne s horčicou a kečupom

    Rezne s horčicou a kečupom

  • Kurča pečené na maďarský spôsob

    Kurča pečené na maďarský spôsob

kuk