Moridlo na nakladanie zveriny
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 1 l vody, 1,5 dl octu, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 6 zrniek borievok, po 6 zrniek nového a čierneho korenia, bobkový list, tymian.
Postup
Krok 1
Voda s octom sa nechá zovrieť, pridá sa na tenké plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a koreniny. Marináda sa varí asi 10 minút a nechá sa vychladnúť. Do pripraveného moridla sa vkladá neosolené mäso (od soli dostáva mäso červenú farbu, a preto sa do moridla nedáva soľ), zaťaží sa a nechá sa podľa veku zvieraťa odležať. Počas marinovania sa mäso obracia a musí byť celé ponorené v moridle. Zelenina z moridla a nálev sa môžu používať na tepelnú úpravu mäsa.