Danielie filé mignon s ovocím

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Filé mignon je špeciálny steak z malého kúsku mäsa odobratého z konca sviečkovej.

Ingrediencie

  • 1 kg danielieho stehna
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • olej
  • 1 dl ružového vína
  • 5 ks konzervovaných polovíc broskýň
  • 2,5 plátok konzervovaného ananásu
  • 5 ks konzervovaných višní

Postup

Krok 1

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného danielieho stehna (chrbta) sa nakrája filé (3 - 4 kusy na porciu). Pripravené filé sa osolí, okorení, popráši múkou a rýchlo opečie z obidvoch strán na oleji.

Krok 2

Opečené filé sa zaleje vínom a podusí domäkka. Mäso sa vyberie a do šťavy sa pridajú odkvapkané polovice broskýň, na polovicu prekrojené plátky ananásu, višne a spolu sa prehrejú. Pri podávaní sa mäso uloží na tanier, podleje šťavou a navrchu ozdobí ovocím. Vhodná príloha: vyprážané zemiakové krokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 689
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

690

Podobné recepty:
  • Zajac na krčmársky spôsob

    Zajac na krčmársky spôsob

  • Divá kačica (hus) pečená

    Divá kačica (hus) pečená

  • Srnčí chrbát na bretónsky spôsob

    Srnčí chrbát na bretónsky spôsob