Jelenie (danielie) stehno na sardelách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 800 g jelenieho (danielieho) stehna, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masti, 3 lyžice masla, 1 väčšiu cibuľu, petržlenovú vňať, tymian, 3 dl bieleho vývaru, 1 lyžičku sardelovej pasty, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku kukuričného škrobu.
Postup
Krok 1
Vykostené, odblanené, umyté a osušené jelenie (danielie) stehno sa prešpikuje na prúžky nakrájanou slaninou. Pripravené mäso sa osolí, okorení a opečie z obidvoch strán na tuku. Do tuku po opekaní sa pridajú dve tretiny masla, nadrobno nakrájaná cibuľa, krátko sa opraží, pridá sa petržlenová vňať, tymian, opečené mäso, mierne sa zaleje vývarom a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, podľa potreby dolieva vývarom. Pred dodusením sa mäso vyberie, potrie sardelami rozotretými so zvyškom masla, vloží späť, podleje vínom a vloží do rúry dopiecť. Upečené mäso sa vyberie, uchová v teple, šťava sa zahustí škrobom rozmiešaným vo vode, prevarí a precedí. Hotová šťava sa podľa potreby dochutí soľou. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, pečené, opekané zemiaky, zeleninové šaláty.