Jelenie (danielie) stehno na sardelách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jelenieho (danielieho) stehna, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masti, 3 lyžice masla, 1 väčšiu cibuľu, petržlenovú vňať, tymian, 3 dl bieleho vývaru, 1 lyžičku sardelovej pasty, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku kukuričného škrobu.

Postup

Krok 1

Vykostené, odblanené, umyté a osušené jelenie (danielie) stehno sa prešpikuje na prúžky nakrájanou slaninou. Pripravené mäso sa osolí, okorení a opečie z obidvoch strán na tuku. Do tuku po opekaní sa pridajú dve tretiny masla, nadrobno nakrájaná cibuľa, krátko sa opraží, pridá sa petržlenová vňať, tymian, opečené mäso, mierne sa zaleje vývarom a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, podľa potreby dolieva vývarom. Pred dodusením sa mäso vyberie, potrie sardelami rozotretými so zvyškom masla, vloží späť, podleje vínom a vloží do rúry dopiecť. Upečené mäso sa vyberie, uchová v teple, šťava sa zahustí škrobom rozmiešaným vo vode, prevarí a precedí. Hotová šťava sa podľa potreby dochutí soľou. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, pečené, opekané zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 873
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

874

Podobné recepty:
  • Zajačie stehno s gaštanmi

    Zajačie stehno s gaštanmi

  • Srnčie filé na lesnícky spôsob

    Srnčie filé na lesnícky spôsob

  • Prsia z divej kačice na broskyniach

    Prsia z divej kačice na broskyniach

kuk