Chrbát zo zajaca na borievkach

2016-04-13
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Chutné mäso zo zajaca prešpikované slaninkou.

Ingrediencie

  • 1 kg zajačieho chrbta
  • 100 g slaniny
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica masla
  • 1 hlávka cibuľu
  • 4 zrnko borievky
  • 0,5 dl borovičky
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, osušený, odblanený chrbát zajaca sa prešpikuje tenkými prúžkami slaniny a osolí. Na masle a zvyšku slaniny nakrájanej na kocky sa opraží na drobné kocky nakrájaná cibuľa, vloží sa pripravený chrbát, pridajú sa nahrubo rozdrvené borievky, borovička a mierne sa podleje vodou, vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia a polieva vlastnou šťavou.

Krok 2

Pečený zajac sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a povarí. Pred dovarením sa dochutí soľou, precedí na zajaca a ešte krátko podusí.

Krok 3

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 906
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

907

Podobné recepty:
  • Ragú z diviny v kukuričnom kruhu

    Ragú z diviny v kukuričnom kruhu

  • Srnčí steak

    Srnčí steak

  • Filé z jeleňa na karpatský spôsob

    Filé z jeleňa na karpatský spôsob