Chrbát zo zajaca na borievkach
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Zverina , Zajac
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 65 min.
Popis
Chutné mäso zo zajaca prešpikované slaninkou.
Ingrediencie
- 1 kg zajačieho chrbta
- 100 g slaniny
- 1 lyžička soli
- 2 lyžica masla
- 1 hlávka cibuľu
- 4 zrnko borievky
- 0,5 dl borovičky
- 1 lyžica hladkej múky
Postup
Krok 1
Očistený, umytý, osušený, odblanený chrbát zajaca sa prešpikuje tenkými prúžkami slaniny a osolí. Na masle a zvyšku slaniny nakrájanej na kocky sa opraží na drobné kocky nakrájaná cibuľa, vloží sa pripravený chrbát, pridajú sa nahrubo rozdrvené borievky, borovička a mierne sa podleje vodou, vloží do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia a polieva vlastnou šťavou.
Krok 2
Pečený zajac sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a povarí. Pred dovarením sa dochutí soľou, precedí na zajaca a ešte krátko podusí.
Krok 3
Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.