Civet - zajac na francúzsky spôsob
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Zverina , Zajac
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 50 min.
- Celkový čas : 65 min.
Popis
Jemné zajačie mäsko po francúzsky sa najlepšie hodí k bielemu chlebu, vareným zemiakom, ryžou alebo zeleninovému šalátu.
Ingrediencie
- 1 kg zajaca
- 1 lyžička soli
- 150 g slaniny
- 2 ks cibule
- 3 lyžica masla
- 1 lyžička hladkej múky
- 4 dl hovädzieho vývaru
- 1 dl červeného vína
- 1 ks citrón
- 4 ks borievky
- 4 zrnko nového a čierneho korenia
- 25 g bouquet garni
- 120 g zajačej pečene
- 100 g čerstvých šampiňónov
Postup
Krok 1
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné mäso sa nakrája na kusy (2 ks - časť stehna a chrbta) s hmotnosťou 190 g na porciu.
Krok 2
Na kocky nakrájaná slanina sa rozškvarí, pridajú sa 2/3 nadrobno nakrájanej cibule a spolu s 1/3 masla sa krátko opraží. Do pripraveného základu sa vloží nakrájané mäso, spolu opečie, zapráši múkou, opraží a zaleje potrebným množstvom vývaru a časťou vína a dobre zamieša. Mäso v základe sa okorení nahrubo rozdrveným korením, borievkami, pridá sa bouquet garni, osolí a nechá dusiť domäkka. Počas dusenia sa mäso zamieša a podľa potreby dolieva vývarom.
Krok 3
Na zvyšku masla a nadrobno nakrájanej cibule sa podusí na plátky nakrájaná pečeň a šampiňóny. Zmes pečene a šampiňónov sa pridá do šťavy k mäsu, pridá sa zvyšok vína a nechá v rúre krátko piecť.