Civet - zajac na francúzsky spôsob

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Jemné zajačie mäsko po francúzsky sa najlepšie hodí k bielemu chlebu, vareným zemiakom, ryžou alebo zeleninovému šalátu.

Ingrediencie

  • 1 kg zajaca
  • 1 lyžička soli
  • 150 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 3 lyžica masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 4 dl hovädzieho vývaru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 ks citrón
  • 4 ks borievky
  • 4 zrnko nového a čierneho korenia
  • 25 g bouquet garni
  • 120 g zajačej pečene
  • 100 g čerstvých šampiňónov

Postup

Krok 1

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné mäso sa nakrája na kusy (2 ks - časť stehna a chrbta) s hmotnosťou 190 g na porciu.

Krok 2

Na kocky nakrájaná slanina sa rozškvarí, pridajú sa 2/3 nadrobno nakrájanej cibule a spolu s 1/3 masla sa krátko opraží. Do pripraveného základu sa vloží nakrájané mäso, spolu opečie, zapráši múkou, opraží a zaleje potrebným množstvom vývaru a časťou vína a dobre zamieša. Mäso v základe sa okorení nahrubo rozdrveným korením, borievkami, pridá sa bouquet garni, osolí a nechá dusiť domäkka. Počas dusenia sa mäso zamieša a podľa potreby dolieva vývarom.

Krok 3

Na zvyšku masla a nadrobno nakrájanej cibule sa podusí na plátky nakrájaná pečeň a šampiňóny. Zmes pečene a šampiňónov sa pridá do šťavy k mäsu, pridá sa zvyšok vína a nechá v rúre krátko piecť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2151
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2152

Podobné recepty:
  • Stehno z medveďa na ruský spôsob

    Stehno z medveďa na ruský spôsob

  • Jarabica pečená

    Jarabica pečená

  • Bažant na parížsky spôsob

    Bažant na parížsky spôsob

kuk