Zajačie stehno s gaštanmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zajaca, celé čierne korenie, 100 g slaniny, 1 lyžicu masla, 1 cibuľu, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 dl červeného vína, 250 g gaštanov.

Postup

Krok 1

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca sa prešpikujú slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolia sa. Na masle sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, pridá sa rajčiakový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso v základe sa mierne zaleje vodou, vínom a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, podľa potreby dolieva vodou a vínom. Pred dodusením sa pridajú celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby sa dochutí soľou a spolu sa dodusí. Porcia mäsa sa poleje šťavou a obloží gaštanmi. Vhodné prílohy: varené zemiaky, ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 647
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

648

Podobné recepty:
  • Pečený tetrov

    Pečený tetrov

  • Zajac na paprike

    Zajac na paprike

  • Prepelice na divoko

    Prepelice na divoko