Králik divý na slivkách a hrozne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg králika. Na marinádu: 1,5 dl červeného vína, 0,5 dl vínneho octu, tymian, bobkový list, saturejku, celé nové a čierne korenie, borievky. 2 lyžice masla, 100 g bôčika, 1 lyžičku hladkej múky, 2,5 dl červeného vína, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 150 g sušených sliviek, 150 g kompótového hrozna, 1 lyžičku ríbezľového džemu.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osušené zadné mäso sa nakrája na kusy (2 kusy na porciu) s hmotnosťou 190 g. Nakrájané mäso sa vloží do marinády pripravenej z červeného vína, octu a koreninovej zmesi, nechá sa odležať 24 hodín. Sušené slivky sa močia v studenej vode asi 12 hodín. Odležané mäso sa vyberie z marinády, osuší, rýchlo opečie na masle a vyberie. Do výpeku sa pridá na drobné kocky nakrájaný bôčik, krátko sa opraží, pridajú sa opečené kúsky králika a v rúre sa pečú dozlata. Mäso sa vyberie, šťava sa zapráši múkou, opraží a zaleje vínom a polovicou marinády, zamieša a nechá dobre prevariť. Počas varenia sa dochutí soľou a korením. Nakoniec sa do prevarenej šťavy pridajú namočené slivky a spolu sa dusia (asi 20 minút). Pred koncom sa pridá mäso a hrozno a krátko sa podusia. Pred podávaním sa šťava dochutí ríbezľovým džemom a dobre sa premieša. Vhodné prílohy: biely chlieb, rôzne upravené zemiaky, ryža, varené cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 863
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

864

Podobné recepty:
  • Anjelská divá kačica

    Anjelská divá kačica

  • Rebierko z diviaka s borievkovou omáčkou

    Rebierko z diviaka s borievkovou omáčkou

  • Pečený tetrov

    Pečený tetrov

kuk