Rebierka z diviaka na rošte

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg chrbta diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej.

Postup

Krok 1

Z chrbta diviaka sa odseknú chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti, mäso sa odblaní, umyje, osuší a nakrájajú sa z neho rebierka. Na nakrájaných rebierkach sa čiastočne uvoľní mäso z kostí, naklepe, osolí, okorení a potrie olejom a nechá sa chvíľu odležať. (Na túto úpravu sa môže použiť chrbát len z mladých kusov.) Pripravené rebierka sa znova potrú olejom a položia na rošt (grilovaciu platňu, vtedy sa pred pečením už nepotierajú) a pečú sa z obidvoch strán. (Ak nie je k dispozícii rošt ani gril, nepotierajú sa, ale poprášia múkou a rýchlo opečú z obidvoch strán na masti.) Vhodná príloha: pečené zemiaky a dusená červená kapusta.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 870
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

871

Podobné recepty:
  • Diviak na červenom víne

    Diviak na červenom víne

  • Danielie rebierko na šampiňónoch

    Danielie rebierko na šampiňónoch

  • Pečené srnčie stehno (chrbát)

    Pečené srnčie stehno (chrbát)

kuk