Diviak na lesnícky spôsob

2016-04-29
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 100 min.

Popis

Diviak na lesnícky spôsob v sebe ukrýva chutné mäsko spojené s chuťou zeleniny a omáčky na červenom víne.

Ingrediencie

  • 800 g stehna (pliecka) diviaka
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks cibule
  • 50 g zelera
  • 3 lyžica masti
  • bobkový list
  • borievky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 0.75 dl červeného vína

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, umyté a osušené mäso sa osolí a okorení. Na polovičnom množstve masti sa opraží na tenké plátky nakrájaný zeler, cibuľa, vloží sa pripravené mäso a spolu sa krátko opečie, zastrekne vodou, pridá sa rozdrvené korenie a pod pokrývkou sa dusí. Potom sa pokrývka odstráni a mäso sa pečie v rúre domäkka.

Krok 2

Počas dusenia sa obracia, polieva šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Zo štvrtiny masti a múky sa pripraví svetlá zápražka a zahustí sa šťava, zamieša a dobre prevarí. Podľa potreby sa rozriedi vodou a pred dovarením sa omáčka dochutí vínom a precedí.

Krok 3

Do hotovej omáčky sa pridajú očistené šampiňóny nakrájané na plátky, udusené na zvyšku masti.

Krok 4

Pri podávaní sa plátky mäsa polejú omáčkou a posypú najemno nakrájanou pažítkou.

Krok 5

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, vyprážané zemiakové krokety, rôzne upravená ryža, rôzne upravené cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1930
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1931

Podobné recepty:
  • Pečený srnčí chrbát

    Pečený srnčí chrbát

  • Jelenie s višňami

    Jelenie s višňami

  • Rezne z králika na bernský spôsob

    Rezne z králika na bernský spôsob

kuk