Stehno z muflóna na staročeský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg muflónieho stehna, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 2 cibule, 1 lyžicu octu, bobkový list, 1 citrón, 2,5 dl hovädzieho vývaru, 1 lyžičku hladkej múky, 1,5 dl kyslej smotany, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, odblanené, umyté a osušené stehno sa prešpikuje na prúžky nakrájanou slaninou, osolí a okorení. Na masti sa mierne opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zastrekne octom, pridá sa nastrúhaná, vo vlažnej vode dobre umytá kôra z citróna a šťava, bobkový list a mierne sa zaleje vývarom. Do základu sa vloží pripravené mäso a dusí sa pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby dolieva vývarom. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou a opraží, zaleje zvyškom vývaru, smotanou, zamieša a nechá dobre povariť, podľa potreby sa dochutí soľou a precedí. Hotová precedená omáčka sa zjemní maslom. Vhodné prílohy: žemľové knedle alebo zemiakové krokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 790
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

791

Podobné recepty:
  • Varený králičí chrbát

    Varený králičí chrbát

  • Králičie soté s brokolicou

    Králičie soté s brokolicou

  • Králik pečený na grile

    Králik pečený na grile