Stehno z medveďa na ruský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg medvedieho stehna. Na marinádu: 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, borievky. 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 4 lyžice masti, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľu, 1 dl bieleho vína, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia. 1 lyžicu masla, 1 lyžičku hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, 100 g nakladaných húb.

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené a umyté mäso z medveďa sa vloží do marinády, pripravenej z vody, soli, cukru, koreninovej zmesi, a nechá sa odležať najmenej 24 hodín. Odležané mäso sa vyberie, osuší a prešpikuje slaninou nakrájanou na prúžky, mierne osolí a okorení. Na masti sa opraží na plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, pridá sa divé korenie, mäso, spolu sa krátko opečie, zastrekne vínom, vodou a pod pokrývkou dusí domäkka. Počas dusenia sa obracia, podlieva vínom a vodou. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou z masla a múky, zaleje zvyškom vína a vody, zamieša, povarí a precedí. Do precedenej omáčky sa pridá smotana, povarí, podľa potreby dochutí soľou a pred podávaním sa pridajú na plátky nakrájané huby. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1129
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1130

Podobné recepty:
  • Jarabica na burgundský spôsob

    Jarabica na burgundský spôsob

  • Zajačie stehno s gaštanmi

    Zajačie stehno s gaštanmi

  • Vysmážaný kapor na čínsky spôsob

    Vysmážaný kapor na čínsky spôsob