Bažant pečený s jablkami
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Popis
Pre milovníkov jabĺk a dobrého mäsa je tento recept ako stvorený. Bažant pečený s jablkami kombinujeme so zemiakmi.
Ingrediencie
- 1.6 kg očisteného bažanta
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička soli
- 150 g slaniny
- 1.5 dl jablkového muštu
- 2 lyžica brandy
- 25 g teľacieho výpeku
- 100 g masla
- 800 g jabĺk
Postup
Krok 1
Očistený, na ohni opálený, umytý a osušený bažant sa osolí, okorení, obalí tenkými plátkami slaniny a upevní motúzom. Pripravený bažant sa uloží na pekáč a dá do rúry pomaly piecť. Po 20 minútach sa podleje jablčným muštom, brandy a pečie sa domäkka.
Krok 2
Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Upečený bažant sa vyberie, do šťavy sa pridá polovica masla, teľací výpek, na osminky nakrájané, olúpané, na masle podusené jablká a spolu sa krátko podusia. Opečený bažant sa po odstránení motúza nakrája na štvrtky a na tanier sa kladie polovica zadnej a prednej štvrtky, polejú sa šťavou a obložia osminkami jablka.
Krok 3
Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.