Bažant pečený s jablkami

2015-12-03

Popis

Pre milovníkov jabĺk a dobrého mäsa je tento recept ako stvorený. Bažant pečený s jablkami kombinujeme so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 1.6 kg očisteného bažanta
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička soli
  • 150 g slaniny
  • 1.5 dl jablkového muštu
  • 2 lyžica brandy
  • 25 g teľacieho výpeku
  • 100 g masla
  • 800 g jabĺk

Postup

Krok 1

Očistený, na ohni opálený, umytý a osušený bažant sa osolí, okorení, obalí tenkými plátkami slaniny a upevní motúzom. Pripravený bažant sa uloží na pekáč a dá do rúry pomaly piecť. Po 20 minútach sa podleje jablčným muštom, brandy a pečie sa domäkka.

Krok 2

Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Upečený bažant sa vyberie, do šťavy sa pridá polovica masla, teľací výpek, na osminky nakrájané, olúpané, na masle podusené jablká a spolu sa krátko podusia. Opečený bažant sa po odstránení motúza nakrája na štvrtky a na tanier sa kladie polovica zadnej a prednej štvrtky, polejú sa šťavou a obložia osminkami jablka.

Krok 3

Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 830
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

831

Podobné recepty:
  • Divá kačica pečená s ananásom

    Divá kačica pečená s ananásom

  • Ragú z králika na víne

    Ragú z králika na víne

  • Roztopašná vinohradníčka

    Roztopašná vinohradníčka

kuk