Plnený bažant pečený
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Ingrediencie
- 1,6 kg očisteného bažanta, 1 lyžicu masti, 150 g slaniny, 1 lyžičku soli, 80 g šunky, 80 g ružičkového kelu, 150 g mrazeného hrášku, 1 zemiak, cibuľu, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Očistený, nad plameňom opálený bažant sa umyje a osuší. Prsia a stehná bažanta sa prešpikujú polovicou slaniny nakrájanej na prúžky, dobre sa osolí a brušná dutina sa naplní plnkou pripravenou z rozmrazeného hrášku, očisteného ružičkového kelu (väčšie kusy sa prekroja), na menšie kocky nakrájaného zemiaku, nadrobno nakrájanej cibule a na kocky nakrájanej šunky. Pripravená zmes sa mierne osolí, okorení a premieša. Zvyšok slaniny sa nakrája na tenké plátky, obloží sa bažant a tenkým motúzom sa previaže. Vloží sa do pekáča, pridá sa masť a zakrytý sa pečie domäkka. Počas pečenia sa polieva vlastným výpekom, podľa potreby dolieva vývarom. Porcia pečeného bažanta s plnkou sa podlieva vlastnou šťavou. Vhodná príloha: hlávková kapusta dusená na červenom víne.