Jarabica pečená

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g očistenej jarabice, soľ, borievky, 150 g slaniny, 2 lyžice masti, 1 dl zeleninového vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, na ohni opálené, umyté a osušené jarabice sa osolia, posypú zvonku a znútra nahrubo rozdrvenými borievkami. Pripravené jarabice sa môžu prešpikovať, vhodnejšie je ich zabaliť (prsia) do tenkých plátkov slaniny, stehná stlačiť k trupu a upevniť motúzom. Pripravené jarabice sa vložia do vhodnej nádoby, polejú rozohriatym tukom a vložia do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa obracajú, polievajú výpekom a podľa potreby podlievajú vývarom. Upečené jarabice sa vyberú, šťava sa vydusí na tuk, krátko podusí, zaleje zvyškom vývaru a nechá dobre prevariť. Pri podávaní sa motúz odstráni a jarabica sa rozkrája na štvrtky, do stredu misy alebo taniera sa upraví ryža. Na ryžu sa uložia stehná a na tie sa umiestnia predné časti (krídla). Vlastná šťava (výpek) sa podáva v omáčniku. Vhodné prílohy: dusená ryža, jablkové pyré alebo pyré zo šošovice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 815
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

816

Podobné recepty:
  • Anjelská divá kačica

    Anjelská divá kačica

  • Pečený zajac s cibuľou

    Pečený zajac s cibuľou

  • Vývar z jarabice

    Vývar z jarabice

kuk