Jarabica na český spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g očistenej jarabice, soľ, mleté čierne korenie, 150 g slaniny, 200 g bravčových odrezkov, 75 g šunky, 75 g konzervovaných šampiňónov, 4 krajce sendviča (žemle), 0,5 dl bieleho vína, 1 vajce, 1 lyžičku citrónovej kôry, 2 lyžice masti, 1 dl bieleho vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, na ohni opálené, umyté a osušené jarabice sa osolia, okorenia a naplnia. Naplnené jarabice sa obalia do tenkých plátkov slaniny, stehná sa pritiahnu k trupu a upevnia motúzom. Pripravené jarabice sa vložia do vhodnej nádoby, polejú rozohriatym tukom a vložia do rúry piecť domäkka. Počas pečenia sa obracajú, polievajú výpekom, podľa potreby podlejú vývarom. Upečené jarabice sa vyberú, vložia do čistej nádoby a uchovajú v teple. Výpek sa vydusí na tuk, krátko podusí, zaleje vývarom a prevarí. Pri podávaní sa motúz odstráni, jarabice sa rozseknú na polovice a polejú šťavou. Plnka: Do najemno zomletých bravčových odrezkov sa pridá na drobné kocky nakrájaná tretina slaniny, šunka, olúpaný sendvič, navlhčený v bielom víne, vajcia, plnka sa ochutí soľou, korením, strúhanou kôrou z dobre umytých citrónov a dobre sa premieša. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 628
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

629

Podobné recepty:
  • Stehno z muflóna na staročeský spôsob

    Stehno z muflóna na staročeský spôsob

  • Jelenie pliecko pečené so šunkou

    Jelenie pliecko pečené so šunkou

  • Vývar z jarabice

    Vývar z jarabice