Zemiakové halušky s kyslou kapustou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, soľ, 250 g hladkei múky, 2 cibule, rastlinný olej, 450 g kyslej kapusty, drvená rasca, mleté čierne korenie, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom. Jednu cibuľu očistíme, posekáme nadrobno, speníme na rastlinnom oleji a pridáme k nej kyslú kapustu, ktorú sme podľa potreby premyli a pokrájali na menšie kusy. Podľa potreby osolíme, posypeme drvenou rascou a okoreníme mletým čiernym korením. Pomiešame a udusíme do mäkka. Do takto pripravenej kyslej kapusty vmiešame horúce halušky. Dobre premiešame, rozdelíme na taniere a posypeme druhou cibuľou, ktorú sme nadrobno posekali a opražili na rozohriatom rastlinnom oleji. Nakoniec dochutíme nadrobno pokrájaným čerstvým kôprom. Výbornou pochúťkou ku kapustovým haluškám sú sterilizované huby na sladkokyslý spôsob.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1493
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1494

Podobné recepty:
  • Vyprážané plnené palacinky

    Vyprážané plnené palacinky

  • Chrenová omáčka II

    Chrenová omáčka II

  • Pečená zemiaková kaša

    Pečená zemiaková kaša