Tetrov na ruský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg očisteného tetrova. Na marinádu: 1 dl vínneho octu, 1 cibuľu, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, tymian, zázvor. 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 100 g masla, 1,5 dl kyslej smotany, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, umytý a osušený tetrov sa vloží do vhodnej nádoby, zaleje marinádou a nechá 48 hodín odležať. Marináda: Voda, ocot spolu s očistenou cibuľou, nakrájanou na plátky, a s korením sa prevarí a nechá vychladnúť. Tetrov sa vyberie z marinády, osuší a prešpikuje slaninou nakrájanou na prúžky, osolí a vloží s 2/3 masla do rúry pomaly piecť domäkka. (Pripravený tetrov sa môže piecť na ražni, vtedy sa potrie olejom, do omáčky sa pridá odkvapkaná šťava.) Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou a dolieva marinádou. Upečený tetrov sa vyberie, šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou zo zvyšku masla a múky, zaleje vodou a marinádou, zamieša a dobre prevarí. Nakoniec sa pridá kyslá smotana, dochutí soľou a povarí. Hotová omáčka sa precedí. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové krokety, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 996
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

997

Podobné recepty:
  • Poľovnícka polievka

    Poľovnícka polievka

  • Bulharský dezert

    Bulharský dezert

  • Kotlety z diviaka s cesnakom

    Kotlety z diviaka s cesnakom