Pečená sluka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 0,5 kg očistenej sluky, soľ, 1 citrón, borievky, 100 g slaniny, 100 g masla, 1 menšiu mrkvu, kúsok zelera, 1 cibuľu, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, tymian, 2 klinčeky, bobkový list, 1 dl bieleho vína, 1,5 dl hovädzieho vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené a vypitvané sluky (očistia a ponechajú sa im hlavy a behy) sa osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou, do brušnej dutiny sa vloží maslo zmiešané s nahrubo rozdrvenými borievkami. (Sluke sa stlačia stehná a prepichnú dlhým zobákom.) Prsia sa obalia plátkami slaniny a upevnia sa motúzom. (Môžu sa ešte obaliť pergamenovým papierom.) Pripravené sluky sa vložia do pekáča s maslom spolu s plátkami nakrájanej mrkvy, zeleru, cibule, koreninami, na kocky nakrájaným zvyškom slaniny, citrónovou kôrou. Sluky v pekáči sa podlejú vínom, mierne sa dolejú vývarom a pečú v rúre domäkka. Počas pečenia sa polievajú vlastnou šťavou a podľa potreby dolievajú vývarom. Upečené sluky sa vyberú, šťava sa povarí, prepasíruje a dochutí. Vhodná príloha: na masle opečené hrianky so salmi zo slúk a brusnicový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 991
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

992

Podobné recepty:
  • Anjelská divá kačica

    Anjelská divá kačica

  • Kotlety z diviaka s cesnakom

    Kotlety z diviaka s cesnakom

  • Srnčie mäso na smotane

    Srnčie mäso na smotane

kuk