Divá kačica (hus) pečená

2016-04-29
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Sviatočný obed v podobe chutnej pečenej kačice. Ako vhodnú prílohu je dobré zvoliť dusenú kapustu a knedľu.

Ingrediencie

  • 1.5 kg kačice (husi)
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • majorán
  • tymian
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks cibuľu

Postup

Krok 1

Očistená a vypitvaná kačica alebo hus sa nad ohňom opáli, umyje, osuší a oseká. Upravená kačica sa prešpikuje prúžkami údenej slaniny, osolí, okorení mletým čiernym korením, majoránom a tymianom a do brušnej dutiny sa vloží očistená cibuľa.

Krok 2

Pripravená kačica (hus) sa vloží, mierne podliata vodou a obložená zvyškom pokrájanej slaniny, v pekáči do rúry piecť domäkka.

Krok 3

Počas pečenia sa kačica polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vodou. Keď je kačica mäkká, vyberie sa, šťava sa vyvarí, prípadne doleje a dochutí. Kačica sa porciuje ako domáca kačica pečená.

Krok 4

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, žemľové knedle, dusená červená kapusta.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 962
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

963

Podobné recepty:
  • Pikantné bažantie prsia

    Pikantné bažantie prsia

  • Zverinová paštéta

    Zverinová paštéta

  • Jarabica na burgundský spôsob

    Jarabica na burgundský spôsob