Divá kačica pečená s dulami

2016-04-29
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 150 min.
  • Celkový čas : 170 min.

Popis

Pečená kačica s dulami je exotický recept. Dula je aromatické ovocie a v kombinácii s kačicou vytvorí zaujímavú chuť.

Ingrediencie

  • 1.5 kg divej kačice
  • 100 g slaniny
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • tymian
  • 750 g dúl

Postup

Krok 1

Očistená a vypitvaná kačica, opálená nad ohňom, sa umyje, osuší a oseká. Upravená sa zvonku i znútra osolí, okorení, posype majoránom a tymianom. Brušná dutina sa naplní olúpanými dulami, zbavenými jadrovníkov a nakrájanými na osminky, a uzavrie (buď sa zašije, alebo upevní kovovou ihlicou), potom sa tvaruje. Naplnená kačica sa vloží do pekáča so zvyškom slaniny nakrájanej nadrobno, mierne podleje vodou a pečie domäkka.

Krok 2

Počas pečenia sa polieva šťavou, podľa potreby dolieva vodou.

Krok 3

Upečená kačica sa vyberie a nechá odstáť. Šťava sa podľa potreby buď odparí varením, alebo doleje vodou, prevarí a dochutí.

Krok 4

Pri podávaní sa kačica rozsekne, nakrája na porcie a jednotlivé porcie sa obložia príslušným množstvom pečených dúl a polejú šťavou.

Krok 5

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové alebo ovocné šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1199
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1200

Podobné recepty:
  • Srnčie rebierka na taliansky spôsob

    Srnčie rebierka na taliansky spôsob

  • Srnčie medailóniky na hubách

    Srnčie medailóniky na hubách

  • Diviak na lesnícky spôsob

    Diviak na lesnícky spôsob

kuk