Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke

2016-04-29
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Jemne udusené kačacie mäso, ktoré podávame s knedľou. Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke je tip na nedeľný obed.

Ingrediencie

  • 1.2 kg divej kačice
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 3 lyžica masla
  • 1 lyžička cukru
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 2 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 0.5 dl červeného vína
  • 200 g ríbezľového kompótu
  • bobkový list
  • 4 zrnko nového a čierneho korenia
  • 2.5 dl hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, nad ohňom opálená kačica sa umyje, osuší a pokrája na porcie (môže sa upraviť aj vcelku), osolí a okorení. Na 2/3 masla s cukrom sa opraží koreňová zelenina nakrájaná na plátky a cibuľa dohneda. Do základu sa pridá rajčiakový pretlak, víno, šťava z ríbezľového kompótu, korenie, vloží sa nakrájaná kačica a dusí sa pod pokrývkou domäkka.

Krok 2

Počas dusenia sa občas zamieša a podleje vývarom. Udusené mäso sa vyberie, šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou zo zvyšku masla s múkou, zaleje vývarom, zamieša a dobre povarí.

Krok 3

Povarená omáčka sa precedí cez cedidlo, pridá sa ríbezľový kompót, prevarí a dochutí soľou.

Krok 4

Pri podávaní sa porcie kačice polievajú omáčkou.

Krok 5

Vhodné prílohy: zemiakové krokety, žemľové knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

798

Podobné recepty:
  • Srnčie stehno na anglický spôsob

    Srnčie stehno na anglický spôsob

  • Diviak na červenom víne

    Diviak na červenom víne

  • Dusený zajac na čerstvých hubách

    Dusený zajac na čerstvých hubách

kuk