Prsia z divej husi na poľovnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g pŕs z divých husí, 80 g slaniny, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 1 cibuľu, 2 dl bieleho vína, 2 mrkvy, 1 petržlen, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, borievky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Vykostené, umyté a osušené prsia z divých husí sa nakrájajú na kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Nakrájané mäso sa prešpikuje slaninou nakrájanou na prúžky a mierne osolí. Na 2/3 masti sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, pridá sa mäso, podleje časťou vína. Potom sa pridá na plátky nakrájaná mrkva, petržlen, cesnak, korenie, rajčiakový pretlak a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, dolieva vodou a vínom. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou z múky a zvyšku masti, zaleje vodou a vínom, zamieša a povarí. Šťava sa prepasíruje, dochutí soľou, naleje sa na mäso a spolu krátko povarí. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, zemiakové krokety, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1033
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1034

Podobné recepty:
  • Bažant na spôsob maďarskej pusty

    Bažant na spôsob maďarskej pusty

  • Bažant na parížsky spôsob

    Bažant na parížsky spôsob

  • Zajačie plátky v alobale

    Zajačie plátky v alobale

kuk