Prsia z divej husi na poľovnícky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Ingrediencie
- 800 g pŕs z divých husí, 80 g slaniny, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 1 cibuľu, 2 dl bieleho vína, 2 mrkvy, 1 petržlen, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, borievky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžičku hladkej múky.
Postup
Krok 1
Vykostené, umyté a osušené prsia z divých husí sa nakrájajú na kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Nakrájané mäso sa prešpikuje slaninou nakrájanou na prúžky a mierne osolí. Na 2/3 masti sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, pridá sa mäso, podleje časťou vína. Potom sa pridá na plátky nakrájaná mrkva, petržlen, cesnak, korenie, rajčiakový pretlak a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, dolieva vodou a vínom. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou z múky a zvyšku masti, zaleje vodou a vínom, zamieša a povarí. Šťava sa prepasíruje, dochutí soľou, naleje sa na mäso a spolu krátko povarí. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, zemiakové krokety, zeleninové šaláty.