Zemiaky s cibuľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, soľ, rascu, 2 lyžice masti.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté zemiaky sa nakrájajú na menšie kusy, zalejú vlažnou vodou, osolia, pridá sa rasca a varia domäkka. Uvarené zemiaky sa precedia a roztlačia. Najemno nakrájaná cibuľa sa opraží na masti dozlata, pridajú sa roztlačené zemiaky, premiešajú a krátko opečú alebo sa vložia do rúry zapiecť. Pri podávaní sa môžu vykrajovať halušky lyžicou alebo vytvarovať malé kôpky naberačkou. Ako príloha sú vhodné k opraženej pečeni, tokáňom, varenému hovädziemu mäsu a pod.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 680
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

681

Podobné recepty:
  • Zelerové pyré

    Zelerové pyré

  • Ryža pripravená v mikrovlnke

    Ryža pripravená v mikrovlnke

  • Zemiaková knedľa I

    Zemiaková knedľa I

kuk