Zapekané zemiaky s cibuľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, rastlinný olej, 1 väčšia cibuľa, drvená rasca, soľ, vegeta, 2 strúčiky cesnaku, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Ošúpeme, pokrájame na kolieska a vložíme do väčšej misy. Pridáme 2 lyžice rastlinného oleja, postrúhanú čerstvú cibuľu, drvenú rascu, soľ, vegetu, rozotretý cesnak a nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať. Všetko zľahka dobre premiešame a vložíme do mierne vymastenej ohňovzdornej misy. Zalejeme troškou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli príliš suché. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme, kým sa voda nevydusí. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi, pričom dávame pozor na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1482
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1483

Podobné recepty:
  • Domáca syrová hrudka

    Domáca syrová hrudka

  • Koktail z Tofu

    Koktail z Tofu

  • Hríbová omáčka

    Hríbová omáčka

kuk