Sezónny letný šalát

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g karfiolu, 1 lyžičku soli, 200 g fazuľky, 200 g rajčiakov, 3 vajcia. Na zálievku: 2 lyžice oleja, 0,5 dl octu, 1 lyžičku cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžičku horčice, petržlenovú vňať, 1 cibuľu, 1 citrón.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý karfiol sa rozoberie na ružičky a v mierne osolenej vode sa uvarí domäkka. Uvarený vo vývare a vychladnutý karfiol sa scedí. Očistené, umyté zelené fazuľové struky sa nakrájajú na kúsky dlhé asi 1 cm a v mierne osolenej vode sa uvaria domäkka, scedia a nechajú vychladnúť. Očistené, umyté rajčiaky sa nakrájajú na osminky a natvrdo varené vajcia sa nakrájajú na plátky. Petržlenová vňať a cibuľa sa nakrájajú najemno a pridajú do zálievky pripravenej z octu, oleja, soli, dochutia sa horčicou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Zálievkou sa zalejú pripravené suroviny, zľahka sa premiešajú a šalát sa podáva dobre vychladený.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 938
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

939

Podobné recepty:
  • Šalát z pekinskej kapusty s jogurtom

    Šalát z pekinskej kapusty s jogurtom

  • Karfiolový šalát

    Karfiolový šalát

  • Reďkovkový šalát so syrom a s majonézou

    Reďkovkový šalát so syrom a s majonézou

kuk