Sezónny letný šalát
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 200 g karfiolu, 1 lyžičku soli, 200 g fazuľky, 200 g rajčiakov, 3 vajcia. Na zálievku: 2 lyžice oleja, 0,5 dl octu, 1 lyžičku cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžičku horčice, petržlenovú vňať, 1 cibuľu, 1 citrón.
Postup
Krok 1
Očistený, umytý karfiol sa rozoberie na ružičky a v mierne osolenej vode sa uvarí domäkka. Uvarený vo vývare a vychladnutý karfiol sa scedí. Očistené, umyté zelené fazuľové struky sa nakrájajú na kúsky dlhé asi 1 cm a v mierne osolenej vode sa uvaria domäkka, scedia a nechajú vychladnúť. Očistené, umyté rajčiaky sa nakrájajú na osminky a natvrdo varené vajcia sa nakrájajú na plátky. Petržlenová vňať a cibuľa sa nakrájajú najemno a pridajú do zálievky pripravenej z octu, oleja, soli, dochutia sa horčicou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Zálievkou sa zalejú pripravené suroviny, zľahka sa premiešajú a šalát sa podáva dobre vychladený.