Dusená karotka s koňakom

2018-01-08

Popis

Dusená karotka s koňakom podávame k dusenému teľaciemu mäsu.

Ingrediencie

  • 500 g karotky
  • 3 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 dl koňaku
  • soľ

Postup

Krok 1

Očistenú karotku pokrájame na veľmi tenké kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme cukor, pokrájanú karotku, osolíme a zalejeme koňakom. Dusíme prikryté v mierne horúcej rúre bez miešania 45 až 60 minút. Kolieska karotky majú zostat celé, nerozvarené. Podávame k dusenému teľaciemu alebo hovädziemu mäsu. Namiesto koňaku môžeme použiť vývar z kostí alebo horúcu vodu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Rybí šalát v rajčiakovej majonéze

    Rybí šalát v rajčiakovej majonéze

  • Bombový šalát z reďkoviek

    Bombový šalát z reďkoviek

  • Cviklový šalát surový

    Cviklový šalát surový

kuk