Dusená karotka s koňakom
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusená karotka s koňakom podávame k dusenému teľaciemu mäsu.
Ingrediencie
- 500 g karotky
- 3 g práškového cukru
- 50 g masla
- 1 dl koňaku
- soľ
Postup
Krok 1
Očistenú karotku pokrájame na veľmi tenké kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme cukor, pokrájanú karotku, osolíme a zalejeme koňakom. Dusíme prikryté v mierne horúcej rúre bez miešania 45 až 60 minút. Kolieska karotky majú zostat celé, nerozvarené. Podávame k dusenému teľaciemu alebo hovädziemu mäsu. Namiesto koňaku môžeme použiť vývar z kostí alebo horúcu vodu.