Kysel

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 kg bravčového pliecka, 5 litrov vody, soľ, 250 g (prípadne i viac) sušených hríbov, 50 g sušených sliviek, 1 l vody z kyslej kapusty, 2 smotany, 4 lyžice hladkej múky.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky a varíme ho v osolenej vode. Pridáme veľké množstvo vopred namočených sušených hríbov a sušené slivky. Keď je mäso mäkké, smotanu rozmiešame s hladkou múkou a vodou z kyslej kapusty a za stáleho miešania ju pridávame do variaceho sa mäsa. Varíme ešte asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1312
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1313

Podobné recepty:
  • Vyprážaná pečienka (pre mladšie gazdinky)

    Vyprážaná pečienka (pre mladšie gazdinky)

  • Veľkonočné rezne so šunkou

    Veľkonočné rezne so šunkou

  • Mäsové guľky s pečeňou

    Mäsové guľky s pečeňou

kuk