Bryndzové halušky II

2016-03-10
  • Bryndzové halušky II

Popis

Národné jedlo, ktoré chutí každému milovníkovi bryndze. Podávame s kyslým mliekom alebo žinčicou.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • trochu soli
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g čerstvej bryndze
  • rastlinný olej

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto. Cesto pretláčame cez otvory cedníka na halušky do väčšieho množstva vriacej osolenej vody, opatrne premiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom.

Krok 2

Horúce halušky premiešame s bryndzou, rozdelíme na taniere. Pokvapkáme olejom, alebo posypeme teplými oškvarkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2364
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2365

Podobné recepty:
  • Praženica s reďkovkami

    Praženica s reďkovkami

  • Sója na spôsob číny

    Sója na spôsob číny

  • Zemiakový šalát s hlivou

    Zemiakový šalát s hlivou