Čerešňová žemľovka
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
Popis
vychutnajte si dezert alebo sladké hlavné jedlo s čerešňami namiesto jabĺk. Dodajú mu svoju neodolateľnú chuť.
Ingrediencie
- 6 ks žemlí
- 3 dl mlieka
- štipka soli
- 50 g roztopeného masla
- 60 g práškového cukru
- 1 bal vanilínového cukru
- 2 vajcia
- 400 g čerešní
- 20 g masla
Postup
Krok 1
Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť. Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.
Krok 2
Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme čerešňami, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.