Rebarborová žemľovka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 žemlí, 3 dl mlieka, štipka soli, 50 g roztopeného masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia. Rebarborová plnka: 400 g olúpanej rebarbory, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, mletá škorica, 20 g masla na poliatie.

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť. Olúpanú, umytú a na kocky pokrájanú rebarboru posypeme práškovým a vanilínovým cukrom, mletou škoricou a premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme rebarborovou plnkou, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 871
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

872

Podobné recepty:
  • Vínové koláčiky

    Vínové koláčiky

  • Ryžové rolky

    Ryžové rolky

  • Mrkvovo-jablkové pyré

    Mrkvovo-jablkové pyré

kuk