Jablková žemľovka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 žemli, 6 dl mlieka,1 balíček vanilínového cukru, 40 g práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 50 g roztopeného masla, 500 g očistených jabĺk, 1 lyžička mletej škorice, 100 g práškového cukru, 20 g masla na poliatie.

Postup

Krok 1

Žemle z predošlého dňa prekrojíme napoly, zalejeme teplým mliekom, vytlačíme, pridáme vanilínový a práškový cukor, vajcia, roztopené maslo a premiešame. Jablká olúpeme, postrúhame, posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom a spolu rozmiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pripravených žemli, posypeme rozmiešanými jablkami, zakryjeme druhou polovicou žemli, polejeme roztopeným maslom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1654
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1655

Podobné recepty:
  • Tvarohové šatôčky

    Tvarohové šatôčky

  • Čokoládová šľahačka

    Čokoládová šľahačka

  • Pikantné plnené koláčiky

    Pikantné plnené koláčiky

kuk