Baklažány plnené mäsom
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Popis
Chutné baklažány pripravené spolu s mäsom. Podávame na chlebe.
Ingrediencie
- 800 g baklažány
- 90 g cibule
- 20 g oleja
- 200 g chudého baranieho
- hovädzieho alebo bravčového mäsa
- 4 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- 400 g rajčiakov
- 40 g tvrdého syra
- voda
- soľ
Postup
Krok 1
Z umytých baklažánov odrežeme stopku, prekrojíme ich pozdĺžne na polovice a vnútro vyberieme lyžičkou. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nadrobno pokrájané mäso, osolíme, za stáleho miešania opečieme a vychladnuté pomelieme. Primiešame cesnak rozotretý so soľou, dužinu z baklažánov, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, 2 lyžice vody a spolu podusíme. Baklažány naplníme, poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej nádoby potretej olejom. Po stranách baklažánov uložíme umyté rajčiaky pokrájané na kolieska a zapečieme. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Krok 2
Podávame teplé s chlebom.