Baklažány plnené mäsom

2015-11-30

Popis

Chutné baklažány pripravené spolu s mäsom. Podávame na chlebe.

Ingrediencie

  • 800 g baklažány
  • 90 g cibule
  • 20 g oleja
  • 200 g chudého baranieho
  • hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 4 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 400 g rajčiakov
  • 40 g tvrdého syra
  • voda
  • soľ

Postup

Krok 1

Z umytých baklažánov odrežeme stopku, prekrojíme ich pozdĺžne na polovice a vnútro vyberieme lyžičkou. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nadrobno pokrájané mäso, osolíme, za stáleho miešania opečieme a vychladnuté pomelieme. Primiešame cesnak rozotretý so soľou, dužinu z baklažánov, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, 2 lyžice vody a spolu podusíme. Baklažány naplníme, poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej nádoby potretej olejom. Po stranách baklažánov uložíme umyté rajčiaky pokrájané na kolieska a zapečieme. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.

Krok 2

Podávame teplé s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1051
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1052

Podobné recepty:
  • Zelerový Cordon Bleu

    Zelerový Cordon Bleu

  • Kapustový guláš s mäsom

    Kapustový guláš s mäsom

  • Zapekaná plnená cuketa

    Zapekaná plnená cuketa

kuk