Baklažány plnené syrom

2015-11-30

Popis

Voňavé baklažány, ktoré naplníte chutnou zmesou. Baklažány plnené syrom môžete podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 800 g veľké baklažány
  • 20 g slnečnicového oleja
  • 100 g cibule
  • 8 g strúhanky
  • 100 g postrúhaného tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica kapár (nie je nevyhnutné)
  • bazalka
  • mleté čierne korenie
  • 500 g rajčiakov
  • 10 g masla
  • voda
  • rajčiaková šťava
  • soľ

Postup

Krok 1

Baklažány ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polovice a dužinu vyberieme do hĺbky 1/2 cm. Pripravené baklažány popražíme na tuku z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany. Cibuľu a dužinu z baklažánov posekáme a opražíme na panvici s horúcim olejom. Podlejeme 4 lyžicami vody alebo vývarom a dusíme 10 minút. Pridáme strúhanku, postrúhaný syr, rozotretý cesnak, bazalku, kapary, mleté čierne korenie. Touto zmesou naplníme baklažány. Pokrájané ošúpané rajčiaky udusíme na tuku, osolíme, okoreníme, vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom spolu s naplnenými baklažánmi, pečieme 30 minút v rozohriatej rúre, desať minút. Pred dopečením polejeme rajčiakovou šťavou.

Krok 2

Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1181
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1182

Podobné recepty:
  • Hubová omáčka s kôprom

    Hubová omáčka s kôprom

  • Vyprážané ryžové placky

    Vyprážané ryžové placky

  • Uhorkový nákyp

    Uhorkový nákyp

kuk