Varená cestovina s fazuľovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 1 balík bezvaječnej cestoviny, 250 g suchej fazule, bobkový list, 1 cibuľa, rastlinný olej, rajčiakový pretlak, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 1 lyžica hladkej múky, soľ, umelé sladidlo, nadrobno posekaná čerstvá zelerová vňať alebo kôpor.
Postup
Krok 1
Bezvaječnú cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Prebratú a deň vopred namočenú fazuľu uvaríme zvlášť do mäkka v osolenej vode s bobkovým listom. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme rajčiakový pretlak, zeleninový vývar, v ktorom sme rozmiešali lyžicu hladkej múky, soľ, umelé sladidlo podľa vlastnej chuti a varíme 20 minút. Potom pridáme scedenú uvarenú fazuľu a nadrobno posekanú čerstvú zelerovú vňať alebo kôpor. Podávame s uvarenou bezvaječnou cestovinou. Vhodnou prílohou sú rôzne zeleninové šaláty, pričom musíme dbať na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.