Parížska cibuľová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g cibule, 20 g slnečnicového oleja, 1 a 1/4 litra vývaru z kostí alebo z mäsa, mleté čierne korenie, muškátový orech, 4 plátky sendviča, 50 g postrúhaného tvrdého syra, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na kolieska a na panvici s rozohriatým olejom speníme do žltohneda, zalejeme vývarom z kostí alebo z mäsa a varíme pri miernej teplote 30 minút. Osolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orechom. Plátky sendviča opečieme z oboch strán a posypeme postrúhaným syrom. Na každú porciu polievky položíme opečený sendvič so syrom. Chlieb môžeme po opražení potrieť cesnakom, až potom posypať syrom. Polievkové šálky potom vložíme do rúry (najlepšie mikrovlnej) a počkáme, kým sa syr roztopí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1094
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1095

Podobné recepty:
  • Pappardelle s ricottou a prosciuttom

    Pappardelle s ricottou a prosciuttom

  • Tekvicová polievka

    Tekvicová polievka

  • Kapustnica z Oravy

    Kapustnica z Oravy

kuk