Halušky s cibuľkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g polohrubej múky, soľ, voda, 3 cibule, rastlinný olej, 3 strúčiky cesnaku, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Krok 1

Z polohrubej múky, soli a vody si pripravíme haluškové cesto. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedidlom. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, speníme na rastlinnom oleji a pridáme rozotrené strúčiky cesnaku (cesnak už nepražíme). Halušky rozdelíme na teplé taniere a polejeme pripravenou cibuľou. Nakoniec dochutíme nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1883
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1884

Podobné recepty:
  • Nivové závitky

    Nivové závitky

  • Sójová kapusta zapečená so zemiakmi

    Sójová kapusta zapečená so zemiakmi

  • Dusená mrkva, opečené tofu

    Dusená mrkva, opečené tofu

kuk