Zapekaná čakanka na belgický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g čakanky, 100 g šunky, rajčiakový pretlak, 10 g slnečnicového oleja, 100 g tvrdého syra, 10 g masla, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté čakankové puky udusíme v malom množstve osolenej vody skoro do mäkka. Vyberieme a necháme na site odkvapkať. Plátky šunky rozprestrieme, potrieme rajčiakovým pretlakom, poukladáme na čakankové puky a pevne zavinieme. Ohňovzdornú misu potrieme olejom naplníme závitkami šunky tak, aby priliehali tesne k sebe, posypeme postrúhaným syrom a navrch poukladáme vločky masla. Zapečieme krátko v horúcej rúre a hneď podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 619
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

620

Podobné recepty:
  • Brokolicový nákyp s paradajkovým šalátom

    Brokolicový nákyp s paradajkovým šalátom

  • Zemiakové placky z ovsených vločiek

    Zemiakové placky z ovsených vločiek

  • Tofu s kokosom a hrozienkami

    Tofu s kokosom a hrozienkami