Šalát z endívie (čakanky) na taliansky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 hlávky endívie, 320 g rajčiakov, 200 g zelenej papriky, 1 vajce uvarené natvrdo. Nálev: 20 g slnečnicového oleja, 1 lyžica octu, 1 lyžička horčice, mleté čierne korenie, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Listy endívie dôkladne umyjeme a pokrájame na širšie rezance, ktoré uložíme na plytkú porcelánovú misku. Rajčiaky umyjeme, sparíme horúcou vodou, ošúpeme, pokrájame na plátky, ktoré uložíme do stredu šalátovej misy. Zelenú papriku umyjeme, vyrežeme semenicu, stred vyčistíme a pokrájame po šírke na kolieska, ktoré uložíme tak, aby sa kolieska v strede prekrývali. Vajce pokrájame tiež na kolieska a kolieska bielkov uložíme tak, aby vynikli na zelených listoch endívie a na červených rajčiakoch. Žĺtok postrúhame alebo posekáme a posypeme ním zeleninovú misu. Polejeme nálevom a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 584
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

585

Podobné recepty:
  • Salsa z jarnej cibuľky

    Salsa z jarnej cibuľky

  • Hydinový šalát s chrenom

    Hydinový šalát s chrenom

  • Čínska kapusta s paradajkovou šťavou

    Čínska kapusta s paradajkovou šťavou

kuk