Fazuľka zapekaná so zeleninou a s údeným mäsom
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľka zapekaná so zeleninou a s údeným mäsom
Ingrediencie
- 400 g zelenej fazuľky
- 200 g uvareného zeleru
- 100 g mrkvy
- 90 g cibule
- 1 ks bobkový list
- 4 zrnko čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g rajčiakov
- 20 g slnečnicového oleja
- 100 g chudého údeného mäsa
- 200 g jogurtu
- 10 g hladkej múky
- voda
- soľ
Postup
Krok 1
Očistenú fazuľku spolu s očistenou mrkvou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Päť minút pred dovarením pridáme štvrtky rajčiakov, cibuľu pokrájanú nadrobno, bobkový list, čierne korenie a dovaríme. Scedíme a odstránime bobkový list aj zrnká korenia. Zeler, mrkvu a fazuľku pokrájame na malé kúsky, cesnak rozotrieme so soľou a pokvapkáme olejom, pridáme údené mäso pokrájané na drobné kocky a všetko premiešame. Zapekaciu nádobu alebo misu z ohňovzdorného skla vymastíme olejom a vložíme do nej pripravenú zmes, zalejeme jogurtom s rozhabarkovanou múkou a pečieme v rúre 15 minút. Podávame ako teplú alebo studenú večeru s chlebom alebo s uvarenými zemiakmi. Energetickú hodnotu pokrmu môžeme zvýšiť pridaním mäsa a vajec do jogurtu, prípadne postrúhaným tvrdým syrom.