Kyslá fazuľková polievka s kôprom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g zelenej fazuľky, 50 g zemiakov, 10 g masla, 8 g hladkej múky, 100 g kyslej smotany, 1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy, kôpor, 1 l vody, soľ.

Postup

Krok 1

Očistenú fazuľku pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do vriacej vody. Asi po 20 minútach, keď je skoro mäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky. Na rozohriatej panvici pripravíme z masla a múky svetlú zápražku, pridáme vlažnú vodu, dobre zamiešame, povaríme, scedíme a vlejeme k fazuľke, varíme spolu ešte 20 minút. Nakoniec osolíme, prilejeme kyslú smotanu, ocot a krátko povaríme. Tesne pred podávaním pridáme kôpor posekaný nadrobno. V prípade, že namiesto octu okyslíme polievku citrónovou šťavou, vlievame ju tesne pred podávaním spolu s kôprom, aby nedochádzalo ku stratám vitamínu C.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2089
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2090

Podobné recepty:
  • Polievka minestrone

    Polievka minestrone

  • Polievka z ovsených vločiek

    Polievka z ovsených vločiek

  • Žemľové knedličky - viedenské

    Žemľové knedličky - viedenské

kuk