Šampiňónový šalát so zemiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty , Výdatné šaláty
Ingrediencie
- 300 g čerstvých šampiňónov alebo iných húb, 200 g zemiakov, voda, soľ. Nálev: 400 g cibule, šťava z 1 citróna alebo ocot, 1/2 lyžičky cukru, mleté čiernenie, 10 g slnečnicového oleja, 50 g mladej cibuľky (šalotky), 1 vajce uvarené na tvrdo, voda, soľ.
Postup
Krok 1
Očistené šampiňóny s neošúpanými klobúčikmi pokrájame na tenké plátky. Dáme ich variť do 1 dl vriacej osolenej vody na 4 - 5 minút. Medzitým uvaríme v šupke umyté zemiaky, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na kolieska. vložíme ich do misky, na ne rozložíme vychladnuté šampiňóny, zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, cukru, soli, citrónovej šťavy alebo octu, primiešame pokrájanú cibuľu a mleté čierne korenie. Po 15 minútach šalát premiešame, pokvapkáme olejom, ozdobíme cibuľkou a plátkami vajca uvareného natvrdo.