Šampiňónový šalát so zemiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých šampiňónov alebo iných húb, 200 g zemiakov, voda, soľ. Nálev: 400 g cibule, šťava z 1 citróna alebo ocot, 1/2 lyžičky cukru, mleté čiernenie, 10 g slnečnicového oleja, 50 g mladej cibuľky (šalotky), 1 vajce uvarené na tvrdo, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené šampiňóny s neošúpanými klobúčikmi pokrájame na tenké plátky. Dáme ich variť do 1 dl vriacej osolenej vody na 4 - 5 minút. Medzitým uvaríme v šupke umyté zemiaky, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na kolieska. vložíme ich do misky, na ne rozložíme vychladnuté šampiňóny, zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, cukru, soli, citrónovej šťavy alebo octu, primiešame pokrájanú cibuľu a mleté čierne korenie. Po 15 minútach šalát premiešame, pokvapkáme olejom, ozdobíme cibuľkou a plátkami vajca uvareného natvrdo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1129
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1130

Podobné recepty:
  • Základný nálev

    Základný nálev

  • Miešaný šalát so syrom, s vajcom a cesnakom

    Miešaný šalát so syrom, s vajcom a cesnakom

  • Kombinovaný tvarohový šalát

    Kombinovaný tvarohový šalát

kuk