Sójová kapusta zapečená so zemiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 1 balík sójových kociek, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 1 cibuľa, rastlinný olej, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, drvená rasca, 400 g zemiakov, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Sójové kocky zalejeme vriacim zeleninovým vývarom na 3 až 4 hodiny. Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme scedené sójové kocky, rajčiakový pretlak, podľa potreby soľ, očistenú hlávkovú kapustu pokrájanú na rezance a drvenú rascu, podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, scedíme, očistíme a pokrájame na kocky. Pridáme ich k sójovej kapuste, zľahka premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme zľahka vytreli rastlinným olejom. Podľa potreby zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli suché. Zapekáme vo vyhriatej rúre. Podávame posypané s nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.