Šampiňónová polievka II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 100 g šampiňónov, 50 g cibule, 5 g masla alebo slnečnicového oleja, rasca, mleté čierne korenie, 5 g hladkej múky, petržlenová vňať, voda, soľ, zeleninový alebo mäsový vývar.
Postup
Krok 1
Očistené šampiňóny pokrájame na plátky a podusíme na spenenej cibuli na masle alebo na oleji. Pridáme rozdrvenú rascu, okoreníme, osolíme, zalejeme teplým vývarom alebo vodou s polovicou masoxu, povaríme. Keď sú huby už skoro mäkké, zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode a spolu povaríme 8 minút. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať pokrájanú najemno. Túto základnú šampiňónovú polievku môžeme pripraviť ešte v ďalších obmenách: 1. pred dohotovením zavaríme 100 g jogurtu, 2. zavaríme 100 g chudej šunky, 3. 10 minút pred dovarením vložíme do polievky 100 g mrazeného sterilizovaného mladého hrášku.