Musaka z kyslej kapusty a ryže
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 600 g kyslej kapusty, 20 g slnečnicového oleja, mletá sladká paprika, 40 g ryže, 40 g tvrdého syra petržlenová vňať, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 dl mlieka, voda, soľ.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, vložíme na panvicu s rozohriatým olejom, ochutíme mletou paprikou a dusíme do mäkka. Ryžu uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme postrúhaný syr, petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno a mleté čierne korenie. Pekáč potrieme zvyškom oleja, na dno rozložíme kapustu, na ňu ryžu a znova kapustu. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce a upečieme v horúcej rúre do červena.